Новите коли за полицаите от столичния КАТ са закупени със средства

...
Новите коли за полицаите от столичния КАТ са закупени със средства
Коментари Харесай

Ето колко автомобили са конфискували от КАТ досега

Новите коли за служителите на реда от столичния КАТ са закупени със средства от Фонда за сигурност на придвижването след социална поръчка. Това изясни пред Българска национална телевизия Николай Крушарски, началник на столичния КАТ за новите БМВ-та.

Ще бъдем образец за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, посочи той. По думите му новите коли по-скоро ще извършват представителни функционалности. Комисар Крушарски уточни, че задачата на новите мощни коли е да догонват нарушителите с мощни коли. Тези пари не са от държавния бюджет, още веднъж акцентира той.

Големите булеварди и Околовръстното шосе в столицата предпоставят към осъществяване на ПТП поради високата скорост, която развиват колите. Над 200 преносими камери ще има по пътищата в страната. Колкото повече извършители усетят силата на наказването, толкоз по-ефективна е превенцията според Николай Крушарски. По мнението му конфискуването на коли на джигите е ефикасна мярка. Той поддържа концепцията за 8 месеца затвор след ПТП, породено след приложимост на дрога или алкохол.

Над 367 автомобила досега са иззети от столичния КАТ след въвеждане на мярката за лишаване на колите на пияни водачи. Битка на Столична дирекция на вътрешните работи е да се спрат гонките. Вечер патрули с мотори постановат предварителна защита на този феномен. Над 30 чиновници на реда са глобени за нарушаване на пътя от началото на годината, стана ясно още от думите му.

Над 1000 пешеходци са санкционирани в София от началото на 2024 за погрешно секване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР